Futurama – Dobrodružství : Matt Greoering

15.10.2011 21:55

Už potřetí do dorazil do naší české kotliny komiks o hrdinech z oblíbeného seriálu Futurama, který je hodně populární mezi teenagery po celém světě. Autorem není nikdo jiný než  Matt Greoering, tvůrce populárních Simpsonů, kterým v česku vyšlo také značné množství výtisků.

Základní dějová linie není složitá. Poslíček pizzy Fry, žije život naprosté nuly. Má špatnou práci, holka mu dala kopačky a ani doma to není žádný med. Zlom nastane 31.12.1999, kdy spadne do kryogenického boxu a zamrzne na tisíc let. Ve vzdálené budoucnosti potká mutantku Leelu a ohýbacího robota Bendera. Všichni tři začnou pracovat u Fryova prasynovce – profesora Farnsworse a seznámí se s dalšími vedlejšími postavami jako například humřím doktorem Zoidbergem, praktikantkou Amy Wongovou (která pochází z Marsu) nebo Hermesém Conrádem, vtipného byrokrata a pružného podlézače z Jamajky.

V sešitu s podtitulem Dobrodružství se setkáváme se pěti příběhy a dvěmi krátkými stripy.

V prvním- Kdo k smrti touží stát se miliardářem? se Fry účastní světoznámé hry (s trochu odlišným názvem a pravidly), protože musí vyhrát pro Planet Express jeden milion dolarô.

Milovníci Vánočních svátků si letos oslaví tyto svátosti trochu jinak, než je zvykem. Nebude chybět Robosanta (Santa, který místo dárkô rozdává rakety a střílí ze samopalu). Užijete si ho ve Vánoce jsou svátky děsu.

Silvestr také projde řadou změn v epizodě Ďábelsky silvestrovská noc se v něm objeví Cokdybytor – přístroj na předpověď alternativní budoucnosti a fanoušci sci-fi série Terminator si jistě přijdou na své.

Planet X-Press Men jak už môžeme tušit z titulu, vše se bude točit okolo našich kamarádů coby akčních hrdinů, kteří si říkají X-Press Meni a přiberou do party nového člena, neznámého Benderina a změří síly s Mámou, která vládne městu.

V posledním vypravovaní s názvem Pátek, Fryův svátek oslaví naši přátelé den prasynovců a Philip.J.Fry koupí profesorovi jeden netradiční dárek, se kterým se začnou dít zvláštní události

Trochu mě tento díl zklamal. První dva příběhy nasadili laťku vysoko, ale kvalita se postupně snižovala, až jsem se těšil, kdy to už skončí. Chápu, že vymýšlet zajímavé děje a vtipné hlášky není jistě lehké, ale trochu snahy by neuškodilo a je vidět, že u posledního vyprávění se tvůrci moc nepřetrhli a vymysleli něco nedokončeného. Toto budou zásadní problémy tohoto svazku. Musím ocenit postavy, které jsou zde dobře prokreslené, tak jako v seriálu. Samozřejmě jsem nečekal zázraky a věděl jsem, že seriál mě bude bavit víc, protože video je živější a více člověka vtáhne do děje a lépe ho zanese do problému. Určitě má potom i větší radost z vtipů.

Kresba se mi líbila, jak bývá u mě zvykem a nemám jí rozhodně co vytknout. I obálka se povedla a skvěle pasuje k celé knize. Z obálek k jednotlivým příběhům stojí jednoznačně na prvním místě Bender alias Arnold Schwarznegger v roli Terninátora s klasickou hláškou (však vy víte, jakou mám na mysli ;-)) )

Myslím si, že tato komiksová řada nesnižuje celkovou úroveň sitcomu, ale určitě je prvořadý seriál a tištěnou podobu bych zvolil jako doplnění (jakousi třešničku na dortu) do celkové mozaiky. Budeme všichni doufat, že další dobrodružství našich přátel z Planet Expressu se ponesou ve stejném duchu a budou mít stoupající tendenci kvality.

 

Hodnocení: 70%

Fotogalerie: Futurama – Dobrodružství : Matt Greoering

Diskusní téma: Futurama – Dobrodružství : Matt Greoering

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek