Hitman IV. – Odvážným štěstí přeje - Garth Ennis a John McCrea

15.10.2011 21:26

Garth Ennis, proslulý sériemi Preacher, Punisher, Hitman a kreslíř John McCrea (Wolverine, Star wars, The boys) utvořili skvělý pár, který snad nikdy nezklame. Začalo to v roce 1988 komiksem Troubled Souls a pokračuje to dodnes. Jak dopadla další spolupráce, se nyní podíváme.

Počtvrté se vracíme do Gothamu, kde se opět setkáme s Tommym Monaghanem a Nattem Wallsem. Sedí v hospodě u Nooana a řeší svůj netradiční život profesionálních zabijáků. Tommy má navíc rentgenový zrak a telepatii, protože ho jednou kouslo vesmírné monstrum, a proto má práci dost ulehčenou. Nebude chybět ani Šestipívo, muž, který si hraje na akčního hrdinu a je to také stalý štamgast v baru nebo bývalá policistka a expřítelkyně Hitmana Tiegolová.

V knize uvidíme dva příběhy. První, velmi krátký, leč skvělý je o uklízeči Bobovi, který nenávidí Vánoce. Omylem spadne do atomových kamen a stane se z něj nebezpečně radioativní Santa Claus. Líbí se mi, že je celé toto vyprávění veršované a ne psané prózou, ale to bude nejspíš to kouzlo.

Ve druhé části se přijedou podívat do našeho zavšiveného města ti nejtvrdší z nejtvrdších - Jednotka SAS. Mají totiž s kluky nevyřízené účty. Navíc se do této bláznivé řežby zapojí i Don Ferreti, přezdívaný pánský wc louie a jeho mafiáni. Takže i tentokrát bude o zábavu postaráno.

Ennis zase odvádí skvělou ukázku, jak má vypadat správný komiks. Akční scény jsou tak dokonalé, že si myslíte, že stojíte vedle na chodníku a sleduje velkou přestřelku v Kýblburgru. Dostáváte velkou dávku ironie, geniálních hlášek a téměř žádnou nudu, ovšem u Gartha se vždy skvěle bavíte. Vadily mi pouze některé nepochopené dialogy. A ani příběh se neblýskne promyšleným dějem jako všechny předchozí díly, ale to u akčních filmů je téměř jisté.

Sešit sice stojí 300 Kč a není příliš dlouhý, ale s bravurní kresbou Johna McCrea to vytváří veledílo, které ocení fanoušci filmů Quentina Tarantina a akčního spektra vůbec. Obálka sice není nijak výstavní, ale jednoduše dobrá a určitě neurazí. Rozhodně se těším na další pokračování!

 

Hodnocení: 80%

Fotogalerie: Hitman IV. – Odvážným štěstí přeje - Garth Ennis a John McCrea

Diskuze

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek