Hitman V – Tommyho hrdinové – Garth Ennis a John McCrea

15.10.2011 21:46

Už po páté se sešli Garth Ennis, který proslul hlavně sériemi Punisher, Preacher , Hitman a  John McCrea (Wolverine, Star wars, The boys), a proto vznikl pátý díl populárního komiksu – Hitman.

Hlavní hrdina Tommy Monaghan si užívá svůj tradiční život nájemného zabijáka. Vhod mu přicházejí jeho superschopnosti – rentgenový zrak a telepatie. S kamarádem Nattem Wallsem tráví většinu volného, nepracovního času v Kýblburgru, ale také ještě častěji v hospodě u Nooana, kde je barmanem hitmanův strýc Sean. Potkáme také expřítelkyni Hitmana policistku Tiegelovou.

Další pokračování proslulé komiksové série obsahuje dva příběhy. V prvním se vydají Tommy s Nattem do teplých krajů, protože v Gotham city začíná přituhovat a kluci se potřebují na čas vypařit. Navštíví jednu africkou zemi s názvem Tynada kvůli práci comanderů budoucích vojáků s vidinou rychlého a snadného zisku peněz. Místní vláda totiž bojuje proti obyvatelstvu, které distribuje drogy a prezident Kijaro povolal také dva superhrdiny. Přitom odhalí machinace s dodávky zbraní a pašováním heroinu. Kladné a záporné role se budou často měnit. U druhého jen prozradím, že se v něm objeví Superman, ale dále už nic víc, nechte se překvapit. ;-))

Předem říkám, že je dobré mít znalost předchozích vydáních. Jistě, nestane se zase tak nic zlého, pokud si je nepřečtete, ale budete to mít přehlednější a příběh lépe pochopíte. V podstatě se nic klasického nemění. Znovu dostáváme klasický ohraný děj typického akčního rázu se skvělými scénami a hláškami, které přesně do situace pasují. Garth sice nepřinesl nic nového, ale staré fandy tohoto žánru bude sešit jistě bavit, i když jak už jsme řekl, žádné velké překvapení se nekoná.

Kresba Johna McCrei se mi libí. Někdo může namítat, že je moc jednoduchá nebo že barvy jsou moc světlé. To si rozhodně nemyslím, sice na ní nejsem tolik háklivý, jako na scénář, ale jako standart mi bohatě stačí. Obálce nemůžu nic vytknout, možná by jen mohlo být téma, které by se víc týkalo samotného příběhu.

Co tedy můžeme od pátého Hitmana čekat? Dva strhující příběhy, s velkým množstvím nervydrásající akce, obsahující plno vtipných hlášek a klasického „happy endu“. Fanoušci Ennise budou rozhodně spokojení i akčního spektra vůbec.

 

Hodnocení: 80%

Fotogalerie: Hitman V – Tommyho hrdinové – Garth Ennis a John McCrea

Diskusní téma: Hitman V – Tommyho hrdinové – Garth Ennis a John McCrea

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek