Hitman VI. – Stará páka - Garth Ennis a John McCrea

01.01.2012 19:08

Vyšel už sedmý díl populární komiksové série Hitman, kterého mají na svědomí dva Irové – Garth Ennis a John McCrea.Pojďme se podívat na jeho další dobrodružství.

Hlavní hrdina Tommy Monaghan si užívá svůj tradiční život nájemného zabijáka. Vhod mu přicházejí jeho superschopnosti – rentgenový zrak a telepatie. S kamarádem Nattem Wallsem tráví většinu volného, nepracovního času v Kýblburgru, ale také ještě častěji v hospodě u Nooana, kde je barmanem Hitmanův strýc Sean. Potkáme také expřítelkyni Hitmana policistku Tiegelovou.

V tomto svazku nalezneme tři příběhy. V prvním se naši kamarádi Tommy a Natt dostanou přes jakýsi stroj času do minulosti – respektive do doby dinosaurů. Sice se štěstím vrátí zpátky, ale přivedou sebou taky gigantické čtyřnohé přátele, kterých se budou muset zbavit, jinak by z jejich Gotham City moc nezůstalo.

Druhý příběh navazuje na čtvrté pokračování (Odvážným štěstí přeje), kdy byl zabit šéf mafie WC Louie a jeho příbuzní včele se zabijákem Benitem Gallem si myslí, že ho zavraždili právě Tommy s Nattem a tak sem jim budou chtít pomstít.

Třetici zakončuje krátké vyprávění o Šestipívovi, který se považuje také za superhrdinu, ale bohužel jim úplně tak není. Jeho šance tuto tezi změnit najdete v tomto, posledním příběhu.

V tomto pokračovaní se toho příliš nemění. Dostáváme hutnou porci akce, která je prokládána velkou dávkou vtipů a narážek. Příběh obvykle nestojí za nic, je lehce předvídatelný, stejně tak jako jeho konec, který může být zakončen nějakým morálním ponaučením. Někdy se takovýto scénář už může zdát ohraný, nudný a stereotypní, ale fanoušci toho komiksového žánru jistě nejsou moc nároční, a proto jim stačí i po sté stejně opakovaný scénář.

Sám za sebe musím přiznat, že jsem se nenudil při čtení, ale nic mě zásadně neohromilo. Ano, Hitman si znovu udržel svou klasickou kvalitu a dal přesně to, co jsem od něj čekal, ale nic navíc. Začínám se trochu obávat, že autorům pomalu dochází nápady a že se vše bude v další dílu opakovat, jak jsem psal v předchozím odstavci.

Kresba Johna McCrei se mi líbí, není příliš náročná, ale rozhodně neurazí. Obálku ale musím pochválit, tentokrát se velmi povedla. Doufám, že i příští titulní strana bude také tak dobrá.

Když vše shrneme, děj se dál posunuje, dozvíme se další, nové skutečnosti.Opravdu mě zajímá, s čím přijdou autoři příště, protože vůbec mě nepadá, jak bude série pokračovat

 

Hodnocení: 70%

Fotogalerie: Hitman VI. – Stará páka - Garth Ennis a John McCrea

Diskusní téma: Hitman VI. – Stará páka - Garth Ennis a John McCrea

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek