Kick Ass – komiks

15.10.2011 21:52

Mark Miller, proslavený díly Mrtvý nebo živý, Vampirella nebo sérií Ultimatem se opět vrací na scénu se svazkem Kick Ass. Takže si držte klobouky , dámy a pánové, největší Supermanská story všech dob je konečně tady!

Dave Lizenski prolézá životem, jak se dá. Není to třídní boreček nebo šprt, cítí se úplně obyčejně. Sleduje seriál The Heroes, poslouchá Goo Goo Dolls, má účet na My space. A příšerně miluje komiksy, jako každý jeho vrstevník. Jednou ho napadlo, proč by se zrovna on nemohl stát super hrdinou. Oblékne si zelený neoprénový oblek, který si koupil na e-Bay a vydá se strážit blízké ulice. Začne si s nějakými parchanty, co sprejují na zeď. Nedopadne to příliš dobře a Dave se ocitá na dva měsíce v nemocnici a domů se vrátí po dalších čtyřech týdnech. Naštěstí to vše zvládne a dál bojuje proti zločinu. Po dalším masakru ho někdo natočí a dá na Youtube. Machr se z něj stane doslova přes noc. Najde si ale mocného nepřítele, šéfa mafie Johna Géčka. Navíc se tu také objeví Zuřivec, který se stane pozdějším parťákem Nářeze a má extra rychlé auto s kvalitní technickým vybavením. Do partie také jde Zabijačka s Taťuldou, kterého ve filmu ztvárnil výborný Nicolas Gage.

Na konci se píše, že Kick Ass začíná tam, kde ostatní komiksy končí a je to pravda. Příběh, který se vymyká tradičním peripetiím (nějaký super hrdina a zloduch – souboj), vás rozhodně bude bavit. Akční scény jsou velmi originální a někdy až přehnaně brutální. Obsahuje pubertální humor, takže si teenageři splní svůj sen a možná sami sebe v knize poznají. Trochu mě mrzí, že více prostoru nedostali Zuřivec a šéf Géčko. Kresba se mi zdá trochu jednodušší, ale určitě neurazí a na konci si jí snadno oblíbíte. To samé se dá říci o obálce a je vidět, že kreslíř John Romita už má nějaké ty práce za sebou. Zmíním třeba Wolverina, Hulka a Thora. Miller také odkazuje na další postavy jako jsou například Punisher, Spiderman nebo Batman.

Ať chcete nebo ne, Nářez je geniální akční dílo se vším všudy. Kombinuje prvky gangsterky, akce a komedie. Milovníci žánru budou jistě souhlasit. Ostatní, kteří ještě nečetli, honem upalujte do nejbližšího knihkupectví, protože kdo nekoupí, prohloupí.

 

Hodnocení: 80 %

Fotogalerie: Kick Ass – komiks

Diskusní téma: Kick Ass – komiks

Nebyly nalezeny žádné příspěvky.

Přidat nový příspěvek